Barátságok

Kuka löytää ystävä löytää aarteen. – Aki barátot talál, kincset talál.

Rovaniemi barátaink látogatása Ajkán

2012.  október 6 és 13 – a között Rovaniemiből a Finn-Magyar Társaság 14 tagja tett látogatást Magyarországon, Ajkára 12-én pénteken érkeztek.

TOVÁBB OLVASOM


ESPOO Finn – magyar testvérvárosi konferencia

A finnországi Espooban 2013. június 5-7. között rendezték meg a XII. Finn – Magyar Testvérvárosi Konferenciát. Ajka városát László-Forintos Annamária, a Polgármesteri Hivatal nemzetközi kapcsolatok munkatársa és Rédling Nikoletta, az Ajkai Magyar – Finn Baráti Egyesület elnöke képviselte.

TOVÁBB OLVASOM


Rajzverseny és Jótékonysági műsor Körmenden

Az „ Én Finnországom” címmel rendezett a Finn Nagykövetség gyermek rajz pályázatot Körmenden, ahol a baráti körök együttműködésének köszönhetően a zsűriben a hazaiak mellett a tapolcai és az ajkai egyesületek tagjai vettek részt 2013. június 13-án, szerdán. A pályázatra három rajztanár irányítása mellett 31 gyermek adta be rajzát a körmendi Somogyi Béla Általános Iskolából, a Kölcsey utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményből valamint az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolából.

TOVÁBB OLVASOM


Vendégségben körmendi barátainknál

2013. május 11-én a Körmendi Magyar – Finn Baráti Kör meghívására Körmendre látogatott egyesületünk egy csoportja.

A barátságos fogadtatást, bemutatkozást – és a hűvös időre való tekintettel némi védőital elfogyasztását – követően megtekintettük a város színháztermét, majd a Körmend múltjában jelentős szerepet játszó Batthyány család impozáns kastélyát.

TOVÁBB OLVASOM


Lappföldön jártak az ajkai művészek

2015. július 8., csütörtök  – A Papp Béla irányításával működő Ajkai Képzőművészeti Egyesület mind a négy testvérváros képzőművészeivel ápol kapcsolatokat. A finn festőkkel a legfrissebb keletű ez a barátság. Az egyesület képviseletében Szücs Ferencné, Koronczai Márta, Papp Béla és Németh Ferenc vettek részt egy tanulmányúton Rovaniemiben a Palas Művészeti Csoport meghívására.

TOVÁBB OLVASOM


Körmendi barátaink Ajkán

A barátok azok, akikkel az azonos értékrend is összeköt bennünket, így egy közös program szép közösségi célt is megfogalmazhat. Ennek példája volt az a látogatás, melyet meghívásunkra 2015. szeptember 12-én a Körmendi Magyar-Finn Baráti Kör tagjai tettek Ajkára.

TOVÁBB OLVASOM

 


Dalok szárnyán – Finnül és magyarul is szállt az ének

Magyarországi kirándulásuk egyik állomásaként 2016.  június 4 – én Rovaniemiből a Saarenkylän Vegyeskar vendégeskedett városunkban.

TOVÁBB OLVASOM


Tapolcai barátainknál

2016. szeptember 23-án a Tapolcai Magyar-Finn Baráti Kör meghívására Tapolcára látogatott egyesületünk néhány tagja. A rövid, szervezetünk megalakulását és működését bemutató képekkel illusztrált előadás után baráti beszélgetés vette kezdetét, ahol a további lehetséges közös programok ötlete is felmerült. Tartalmas, jó hangulatú délutánt töltöttünk együtt, a tapolcai egyesület tagjaiban lelkes, nyitott embereket ismertünk meg. Bízunk benne, hogy hasonló útjainkon még sok ilyen programon vehetünk részt együtt.

TOVÁBB OLVASOM


Kalandozás Muminvölgyben

2016. május 9.  – Ajkai Szó – Ha az ember nem tud éppen elutazni Finnországba, néha elég, ha hagyja magát, amikor Finnország kopogtat az ajtón. És azt hiszem, nem túlzok, ha a Mumin nevű mesebeli lényekkel némiképpen a szülőországukat is azonosítom.

TOVÁBB OLVASOM